Invisalign

Invisalign

Invisalign - Op een onzichtbare manier naar een mooie glimlach!

Niets is zo belangrijk als een oprechte, hartelijke lach. Of het nu om je werkkring of je privéleven gaat, met een gebit dat er goed uitziet, voel je je gelukkig en ontspannen en laat je meteen een goede indruk na.

Als je verwacht dat het corrigeren van jouw gebit je meer zelfvertrouwen kan geven, dan is Invisalign wellicht de juiste oplossing. Dankzij deze nagenoeg onzichtbare behandeling krijg je de lach waar je van droomde, zonder de traditionele metalen beugel.

De behandeling

Een Invisalign behandeling begint bij de tandarts die kan uitmaken of je in aanmerking komt voor een behandeling.

Kom je in aanmerking dan zal de tandarts een computermodel van je behandeling maken dat rekening houdt met je verwachtingen. Je ziet hoe je tanden bewegen en wat het resultaat zal zijn. Samen bespreek je deze animatie die de tandarts nog kan bewerken.

Wanneer je akkoord gaat, wordt de hele reeks opeenvolgende aligners op maat van jouw gebit aangemaakt.
Iedere aligner verschilt wat van de vorige zodat de tanden geleidelijk aan naar de gewenste positie bewegen. Je draagt iedere aligner twee weken.

De duur van de behandeling hangt af van de gewenste correctie, gemiddeld 9 a 18 maanden. Tijdens de behandeling kom je regelmatig op bezoek bij de tandarts, die zal controleren of alles naar wens verloopt tot beslist kan worden dat de behandeling is afgelopen.