Tandprothetiek

Tandprothetiek

Ook voor een tandprothese ( kunstgebit ) kunt u bij ons in de praktijk terecht. U kunt op een eenvoudige en directe manier uw wensen voor de nieuwe gebitsprothese aan ons kenbaar maken.

De procedure

Om een gebitsprothese te vervaardigen zijn er vijf stappen/afspraken nodig:

  1. De 1e stap is een kort kennismakingsgesprek. Hierin wordt er gekeken naar de situatie in de mond en kunt u uw wensen toelichten. Tevens worden de 1e afdrukken gemaakt.
  2. Om het draagcomfort van uw gebitsprothese te verhogen is het noodzakelijk om een precisie- /definitieve afdruk van uw gebit/kaak te maken. Op basis van deze afdrukken wordt uw gebitsprothese vervaardigt.
  3. De beet wordt bepaald, de relatie van de bovenkaak ten opzichte van de onderkaak wordt vastgelegd. Tevens wordt er een tandvorm en kleur uitgekozen.
  4. De prothese is nu in was opgesteld en kan worden gepast. Nu heeft u een eerste indruk van hoe de prothese eruit komt te zien. Mocht nog niet alles naar wens zijn, dan kan dit nu nog worden aangepast.
  5. Bij de 5e afspraak is de prothese klaar om geplaatst te worden.

Nazorg

In de eerste 2 weken kan de prothese wat pijnklachten geven, dit is heel normaal en niet te voorkomen. Uiteraard kunt u voor deze pijnklachten gewoon bij ons terecht.